Detta evenemang ägde rum torsdagen den 22 mars. Vi ser nu fram emot nästa års firande av Världsvattendagen 2019. 

Välkomna på lek och aktivitet i Hyllie Vattenpark!

På Världsvattendagen torsdagen den 22 mars bjuder VA SYDs pedagogiska verksamhet Kretseum in till lek och aktivitet. Som besökare kan du gå tipsrunda, spela skräpbingo och göra parken vårfin genom att delta i skräpplockartävling.  ExperimentExpressen kommer vara på plats och blåsa jumbo-såpbubblor och lära er att blanda egna såpbubblor. Med Pedagogiska Inspiration Malmö lär ni er att vika egna vattenfarkoster och får tips om hur ni kan nyttja vattenstationerna i parken inför våren. Vattenstationerna kommer inte vara igång på grund av för kallt marsväder. 
  
Om du är lärare/pedagog och kommer med en hel klass vänligen anmäl klassen (denna länk är nu stängd). Detta för att vi ska ha någon föraning om hur många som kommer delta i evenemanget.

Vi kommer inte dela ut plasthandskar till skräpplockningen, då vi vill minimera engångsartiklar. Vi rekommenderar att ta med egna fingervantar som efteråt kan tvättas. Det kommer finnas möjlighet att tvätta händer efter skräpplockning inne på Kretseum - Kretslopp & Kunskapscentrum. För att läsa om vad man ska tänka på vid skräpplockning med barn tryck här. 


Evenemanget äger rum kl. 10.00-15.00 och det är möjligt att delta i ovan nämnda aktiviteter under hela evenemanget. Oavsett väder kommer vi finnas på plats med ExperimentExpressen, tipsrunda, skräpbingo och skäpplockartävling. Kika gärna in här på sidan igen den 21 mars för att se om något i programmet har uppdaterats/förändrats. 

Du kan läsa mer om Hyllie Vattenpark här!


Världsvattendagen infaller varje år den 22 mars med målet att lyfta fram vattenfrågor i alla dess former. Det startades på initiativ av FNs generalförsamling år 1992 och varje år belyses olika vattenrelaterade teman. I Sverige koordineras Världsvattendagen genom Svenska Hydrologiska Rådet (SHR) och har firats sedan år 2006. Huvudmålet med Världsvattendagen är att sprida information kring vattenfrågor och väcka engagemang för vattenrelaterade problem till unga. Årets tema är "Nature for water". 

Har du frågor kontakta Kretseum@vasyd.se