Detta evenemanget har redan ägt rum. Stort tack till alla som uppmärksammade Världstoalettdagen tillsamman med oss. Vi välkomnar er på guidad tur på våra avloppsreningsverk igen 2019!  

Vill du lära dig mer om vattnets kretslopp, rening och vilken plats du själv har i denna process? Världstoalettdagen infaller måndagen den 19 november, men vi har valt att uppmärksamma dagen lördagen den 17 november!

VA SYDs pedagogiska verksamhet, Kretseum, erbjuder lördagen den 17 november guidade visningar för allmänheten på Klagshamn avloppsreningsverk i Malmö och Källby avloppsreningsverk i Lund. Besöken är kostnadsfria och du bokar din plats via länken nedan. Barn deltar i sällskap av vuxen och lägsta ålder för besöken är 10 år. Sista anmälningsdag är fredagen den 16 november.


De guidade visningarna är på bestämda tider och har ett begränsat antal platser. 
Besöket måste därmed förbokas via länken nedan. Hela visningen sker utomhus, så det är kläder efter väder som gäller. 

Klicka HÄR för att boka din guidade visning.


Om du har frågor angående de guidade visningarna kan du kontakta VA SYDs miljöpedagoger på telefonnummer 040-6350457 eller mejla Kretseum@vasyd.se


Världstoalettdagen

Världstoalettdagen är en officiell FN-dag som infaller den 19 november på initiativ av World Toilet Organization. Målet är att uppmärksamma den tredjedel av världens befolkning som lever utan toaletter och värdig hygien.

I Sverige har vi gott om toaletter, men vi måste ta hand om vårt vatten och sluta använda toaletten som en papperskorg. Varje år uppmärksammar Sveriges VA-branschorganisation Svenskt Vatten denna dagen genom att bedriva kampanj mot avloppssystemets största fiender.